www.soivatkirjat.com

Soivat Kirjat on uusi kirjallisuusaiheinen konserttisarja Helsingin sydämessä, Kansalliskirjastossa. Konsertit koostuvat musiikista ja teksteistä, jotka ovat ottaneet vaikutteita ja innoittuneet toisistaan. Näyttämönä toimii Kansalliskirjaston upea Kupolisali, jota reunustavat kirjat ovat valmiina ottamaan musiikin syleilyynsä.

Jokaisessa konsertissa keskitytään yhteen kirjailijaan tai aihepiiriin. Elokuun avajaiskonsertissa kuulemme kirjailija Kjell Westön suosikkeja kamarimusiikin saralta. Lokakuussa innoitumme Shakespearista sekä leikimme monologien ja musiikin vuoropuhelulla, ja marraskuussa teemme aikamatkan Jane Austenin salonkiin.

Soivat kirjat -konserttisarja sai alkunsa halusta kertoa tarinoita uudella äänellä. Musiikki ja teksti syventävät toistensa sanomaa, muuttavat kuuntelukulmaa, sekä tuovat kuulijalle erilaista tarttumapintaa ja rikkautta kuuntelukokemukseen. Tämä tarina on vasta alussa...

Odotan innolla pääseväni kuulemaan fantastisten kollegoideni tulkintoja ja tekemään musiikkia yhdessä heidän kanssaan.

Haluan kiittää aisapariani tuottaja/pianisti Heidi Kuusavaa, sekä innokasta Kansalliskirjaston henkilökuntaa tämän konserttisarjan toteutumisesta. Kiitän myös Kordelinin säätiötä ystävällisestä avustuksesta konserttisarjan hyväksi.

Siljamari Heikinheimo
Soivat Kirjat -konserttisarjan taiteellinen suunnittelija

 

 

Email: contact@siljamariheikinheimo.com - Copyright Siljamari Heikinheimo 2015 - Site design: Markus Kaarto - Photography: Jaakko Paarvala